Koca Ragıp Paşa’nın, etnik ayrımcılık içerdiği iddiasıyla eleştirilebilen ünlü lafıdır; "Şecaat arz ederken merdikıpti sirkatin söyler." Yaklaşık olarak “Kıpti’nin mert olanı, yiğitlik taslamaya çalışırken hırsızlığını ifşa eder”, diye tercüme edilebilir. Sayın Kılıçaroğlu’nun başına gelen de budur…
Kullandığı cümle aynen şöyle: “Aday olmama kararımın nedeni; 'aday olursan yüzüne tükürürler' diyen siyasetçilerin tehditleri değildir; çünkü çalanların yüzüne tükürülür ve ben çalmadım.”
Muharrem Sarıkaya’nın Habertürk’teki açıklamasına göre “Aday olursan yüzüne tükürürler” diyen kişi CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek imiş.
Kılıçdaroğlu’nun daha önce İmamoğlu ve çevresindekileri kastettiği düşünülen “Sırtımdan hançerlediler” sözü olmasa “Ben çalmadım” derken “Acaba kimi kastetti” diye uzun boylu düşünürdük… Oysa bu iki tespit ve de İmamoğlu’nun yolsuzlukla suçlanması birbirini tamamlıyor ve ortaya kimi kastettiğiyle ilgili doğal bir sonuç çıkıyor…
Bu arada Kılıçdaroğlu’na yakın bir gazeteci olduğu söylenen Nuray Başaran Hanım’ın katıldığı yayında sarf ettiği sözler de var:
“…Şaibeli bir kurultaydan, sırtından hançerlerle çıkmış bir Kemal Kılıçdaroğlu'nun zaten o yönetim tarafından hem şaibeyi kabul ederek hem de buna tedbir olarak açılmış bir kongrede aday olması kendisini inkâr etmesi anlamına gelirdi ve bu kurultayı da meşrulaştırıldı.”
Sonuç, Özgür Özel siyasi iletişimde, her ne kadar fikriyatın, ideolojinin, projenin, gelecek tasarımına yönelik görüşlerin zerresini içermese de kısa dönemde başarılı olabilen provokasyona, siyasi söyleme, retoriğe dayalı yaklaşımıyla bu Kongre’den sonra bir taşla pek çok kuşu birden vurmuş olacak: İmamoğlu’nun adaylığı ve Özel’in üzerindeki vesayeti kalkacak; Kemal Kılıçdaroğlu ekarte edilecek; DEM Parti konusunda aldığı milliyetçi tavırlarıyla DEM’den veto yeme ihtimali artan Mansur Yavaş belediyesine dönecek ve Cumhurbaşkanlığı yolu açılacak…
Bir hedef ki hayali cihan değer…
Her yolu denemeden ‘pes etmek’ olmaz…
İş dünyasının buluştuğu sosyal medya platformu LinkedIn’in 810 milyondan fazla kullanıcısı arasında ‘karar verici’ pozisyonlarda çalışanların sayısı 65 milyon imiş ve bu platformdaki reklam harcamaları bir önceki yıla göre yüzde 21 artmış.
Dijital Pazarlama Okulu, bu verilerden yola çıkarak iş bağlantıları kurmak, nitelikli çalışanlara ulaşmak, marka bilinirliğine katkı sunmak ve müşteri kazanmak için Platformun nasıl kullanılabileceğiyle ilgili bazı bilgiler paylaşmış.
LinkedIn reklamcılığı, diğer platformlardan daha belirgin ve hedef odaklı bir yapı sunuyormuş. Reklam paneli üzerinden, doğru hedef kitleye ulaşmak için marka bilinirliği yaratma, dönüşüm odaklı kampanyalar oluşturma ya da ürün üzerinde düşünme sağlama gibi birçok farklı seçenek mevcutmuş. Ayrıca ‘pozisyon bazlı hedefleme’, yani, sadece belirli pozisyonlardaki kişilere ulaşmak mümkünmüş.
Öte yandan ‘marka bazlı hedefleme’ ile sadece belirli bir markada çalışan kişilere de ulaşılabiliyormuş.
Bu kadar detaya girmemizin elbette bir sebebi var… Üzerine düşeni yapmadığı hâlde sürekli şikâyet etme hâlini tanımlayan ‘sosyal şımarıklık’ olgusuna çok sık rastlar olduk…
İki yere başvurup “İş bulamıyorum” diyerek evde video oyunuyla ömür tüketen gençler bunun en belirgini olabilir ama en az onun kadar yaygın bir başkası da hazırladığı ilanı sosyal medyaya ‘post’ edince kalifiye eleman bulmak için her şeyi yaptığını zanneden iş verenlerdir… Şikâyet ile şımarıklık arasında çok ince bir çizgi olduğuna inananlardanız, bir de her yolu denemeden, bu yolların inceliklerini kullanmadan şikâyet etme hakkını kendimize tanımayız… Faydasını çok gördük, tavsiye ederiz…
‘Nezaket’ verimliliği artırıyor
İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği (Society of Human Resource Management - SHRM), 1.500’den fazla ABD’li çalışanla bir anket yapmış. Buna göre, ofise dönüş zorunluluğu olan şirketlerdeki çalışanlar, bu zorunluluğun olmadığı şirketlere kıyasla ortalama yüzde 63 oranında daha fazla nezaketsizliğe maruz kaldıklarını söylemişler.
SHRM Başkan Yardımcısı James Atkinson bunun nedenini, yüz yüze çalışmanın hem saygılı etkileşim hem de kişilerarası sürtüşme için daha fazla alan açmasına bağlamış. Ayrıca pandemi nedeniyle, uzun süre izole çalışılmasının da bazı garipliklere ve yanlış anlaşılmalara yol açabileceğini belirtmiş…
Peki ‘iş yerinde nezaketsizlik’ denilince neler anlaşılmalıymış? Örneğin; kaba yorumlar, topluluk önünde küçük düşürme ve duygusal aşağılama gibi belirgin davranışların yanı sıra karşısındakinin sözünü kesme gibi daha masumane görünen ama yaralayıcı olabilen davranışlar da bu kapsamda değerlendirilebiliyormuş.
Mobbing gibi nezaketsizliğin de şikâyet aşamasında tanımlanması ve ispatı zor olsa da mali sonuçları net!.. SHRM’nin açıklamasına göre; iş yerindeki nezaketsizlik günde yaklaşık 2 milyar dolarlık üretkenlik kaybına neden oluyormuş.
Bunu engellemek için üç kritik adım söz konusuymuş: 1. Üst yönetim tarafından belirlenmiş ‘net davranış beklentileri’nin açıklanmış olması. 2. SHRM verilerine göre, çalışanların neredeyse dörtte üçü yöneticilerinin nezaketsizliği önlemek için daha fazlasını yapabileceği konusunda hemfikirmiş. O nedenle yöneticilerin gerginliği azaltabilecek yetkinlikle donatılması. 3. Çalışanların iş yeri nezaketsizliğiyle ilgili endişelerini bildirebilecekleri erişilebilir kanallara sahip olmalarının sağlanması.
Neyse ki sonradan öğrenilebilen bir haslet olan nezaket (zarafet ve nezahet ile birlikte) üzerine uzun zamandır kafa yorduğumuz, toplumsal yaşamın ideal biçimde düzenlenmesi, ilişki ve iletişim yönetimi için son derece önemli gördüğümüz bir kavramdır… Gazeteci ve yazar Norman Cousins’ın “Medeniyetin en yüksek noktası sanatla değil, insanların birbirlerine üstün nezaket gösterebilme yetenekleriyle ölçülür’’ sözünde anlatılmak istendiği ölçüde önemli!..
It is the famous saying of Koca Ragıp Paşa, which can be criticized for containing ethnic discrimination; "While displaying bravery, the brave Coptic tells his theft." It can be roughly translated as "The brave Coptic reveals his theft while trying to act brave." This is what happened to Mr. Kılıçaroğlu...
The exact sentence he used was as follows: “The reason I decided not to run is not the threats of politicians who say ‘if you run, they will spit in your face’; because those who steal are spit in their faces, and I did not steal.”
According to Muharrem Sarıkaya's statement on Habertürk, the person who said "If you run, they will spit in your face" was CHP Deputy Chairman Responsible for Local Governments and Resilient Cities Gökan Zeybek.
If it were not for Kılıçdaroğlu’s previous statement “They stabbed me in the back”, which was thought to refer to İmamoğlu and his circle, we would have thought long and hard about “I wonder who he meant” when he said “I didn’t steal”… However, these two findings and İmamoğlu being accused of corruption complement each other and a natural conclusion emerges as to who he meant…
Meanwhile, there are also the words spoken by Nuray Başaran, who is said to be a journalist close to Kılıçdaroğlu, in the broadcast she attended:
“…Kemal Kılıçdaroğlu, who emerged from a dubious congress with daggers in his back, being a candidate in a congress that was opened by that administration both by accepting the dubiousness and as a precaution against it, would mean denying himself and this congress was also legitimized.”
The result is that Özgür Özel, with his approach based on provocation, political discourse and rhetoric, which can be successful in the short term, even though it does not contain a single particle of ideas, ideologies, projects or views on future design in political communication, will have killed many birds with one stone after this Congress: İmamoğlu's candidacy and his tutelage over Özel will be lifted; Kemal Kılıçdaroğlu will be eliminated; Mansur Yavaş, whose nationalist stance on the DEM Party has increased the possibility of being vetoed by DEM, will return to his municipality and the path to the Presidency will be opened...
A goal that is worth the imaginary world…
You can't 'give up' without trying every way...
Among the more than 810 million users of LinkedIn, the social media platform where the business world meets, the number of people working in "decision-making" positions is 65 million, and advertising spending on this platform has increased by 21 percent compared to the previous year.
Based on this data, Digital Marketing School has shared some information on how the Platform can be used to establish business connections, reach qualified employees, contribute to brand awareness and gain customers.
LinkedIn advertising offers a more specific and targeted structure than other platforms. There are many different options available through the advertising panel to reach the right target audience, such as creating brand awareness, creating conversion-focused campaigns or providing product consideration. It is also possible to 'position-based targeting', that is, to reach only people in certain positions.
On the other hand, with 'brand-based targeting', it is possible to reach only people who work for a specific brand.
Of course, there is a reason for us going into so much detail… We have come across the phenomenon of ‘social spoiled’ very often, which describes the state of constantly complaining even though one is not doing what is required…
The most obvious example of this is the young people who apply to two places and waste their lives playing video games at home, saying “I can’t find a job”, but another one that is at least as common is the employers who think they have done everything to find qualified personnel when they “post” the advertisement they prepared on social media… We are among those who believe that there is a very fine line between complaining and being spoiled, and we do not grant ourselves the right to complain without trying every possible method and using the subtleties of these methods… We have benefited from it a lot, we recommend it…
'Kindness' increases productivity
The Society of Human Resource Management (SHRM) surveyed more than 1,500 U.S. employees, who found that employees at companies that had mandated return to the office said they experienced an average of 63 percent more incivility than those at companies that did not.
SHRM Vice President James Atkinson said this is because working in person allows for more room for both respectful interaction and interpersonal friction. He also noted that working in isolation for long periods of time due to the pandemic could lead to some awkwardness and misunderstandings.
So what is meant by 'workplace incivility'? For example, in addition to obvious behaviors such as rude comments, public humiliation and emotional degradation, more innocent-looking but potentially hurtful behaviors such as interrupting can also be considered within this scope.
Although incivility, like mobbing, is difficult to define and prove at the complaint stage, its financial consequences are clear! According to SHRM's statement; incivility in the workplace causes approximately $2 billion in lost productivity per day.
There are three critical steps to preventing this: 1. Ensuring that clear behavioral expectations are set by senior management. 2. Equipping managers with the skills to de-escalate the tension, according to SHRM data, where nearly three-quarters of employees agree that their managers could do more to prevent incivility. 3. Ensuring that employees have accessible channels to report concerns about workplace incivility.
Fortunately, kindness (along with elegance and politeness) is a trait that can be learned later, and it is a concept that we have been thinking about for a long time, and that we consider extremely important for the ideal organization of social life, and for the management of relationships and communication… It is as important as what journalist and author Norman Cousins meant in his words, “The highest point of civilization is not measured by art, but by people’s ability to show superior kindness to one another”!..