CHP nereye koşuyor?

CHP öyle bir kavga ve savrulmanın içinde ki... Öylesine kargaşa ve karmaşaya boğuldu ki... Artık "olmaz" denilenler bile oluyor. Bakın Gürsel Tekin bile partiden istifa eti. 

Ortaya sürdüğü gerekçelere bakıyorum, itirazım yok, hepsi doğru. Gürsel Tekin, partinin içinde bulunduğu yapıyı güzel özetlemiş. Ancak bu yeni değil ki, on küsur yıldır devam ediyor. CHP, kendi döneminde de öyleydi. 

Şöyle bir geriye doğru bakalım: 

Tekin2010 yılındaki kurultaya CHP İstanbul İl Başkanı olarak girdi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağkolu olarak çıktı. Kemal Bey'in bürokrasiden gelmesi ve parti yapısını çok iyi bilmemesi sebebiyle Yeni CHP'yi O dizayn etti. Bu zafiyetten yararlanarak, dilediği gibi at koşturdu. 

Bugün o işi Özgür Özel adına Malatyalı Veli Ağbaba yapıyor. Kendi yakınlarını kolluyor. Gürsel Tekin'in temeldeki şikâyeti bu: 

Mesela, CHP'nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Malatyalı. Çankaya Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Hüseyin Can GülerVeli Ağaba'nın danışmanı ve Özgür Özel'in avukatı. İzmir Çiğli'ye bile aday olarak Malatyalılar Dernek Başkanıatandı. Tepkiler üzerine de geri çekilmek zorunda kalındı. 

Bunlar sadece birkaç örnek. Listeyi uzatmak mümkün... 

İyi güzel de dün de bu işi Gürsel Tekin yapıyordu.  O'nun döneminde de Karslı ve Aleviyapısı ağırlıktaydı. CHP'deki hemşericilik, eş-dost kayırma hastalığı çok önceden başladı. 

***

Devam edelim... 

Kılıçdaroğlu, Yeni CHP'yi oluştururken, partinin içini boşaltanlardan, geçmişinden koparanlardan biri de Gürsel Tekin'di.  MYK'ya girdi, Kılıçdaroğlu'ndan sonra "ikinci adam", ayrıca Önder Sav ve ekibine karşı Kılıçdaroğlu'nun kalkanı oldu. Örgütteki pek çok atamayı yaptı. Partideki Ulusalcıları  temizleyenlerden biri de kendisidir. 

Daha sonra Kılıçdaroğlu ile yolları ayrıldı. Kemal Bey, önce Gürsel Tekin'i düz milletvekilliğine düşürdü. Ardından da milletvekili listesine bile almadı, Meclis Grubu'ndan tasfiye etti. 

Ama mücadelesini sürdürdü... 

Hedefi, Kadıköy ya da Esenyurt Belediye Başkan Adayı olmaktı. Özgür Özel ekibi ona da izin vermedi. Sıkıştı ve tıkandı. CHP içinde kendisine bir gelecek göremeyince de istifa etti. 

Gürsel Tekin'i önümüzdeki dönemdi bir başka partide aday ya da parti yöneticisi olarak görürseniz şaşırmayın. DEM Parti içindeki bazı isimlerle sıkı ilişkiler içinde bulunduğunu da ekleyelim. 

***

Gürsel Tekin'in istifası ve parti içindeki kaynamalar önemli! Aslında bütün bunlar seçimin ardından muhtemelen Mayıs Ayı'nda yapılması beklenen bir CHP Kurultayı'nın da habercisi. 

Sadece bu kadar değil... 

CHP'de tehlike çanları çalıyor. Bu çanlar, Hatay, Adana, Antalya, Aydın, Tekirdağ ve Eskişehir gibi illerin kaybedileceğinin bir göstergesi! 

Bunlara ilaveten Bolu ve Bilecik gibi iller de kaybedilirse şaşırmamak lazım. 

CHP, İstanbul ve Ankara gibi güçlü olduğunu sandığı büyükşehirlerde bile sıkıntıda. 

CHP'nin Tansu Çiller tarafından ele geçirilen Süleyman Demirel'in DYP'sine dönmesi için sadece bir kurultay kaldı. Bu ise, İstanbul seçiminin sonucuna bağlı. Kaybederse, İmamoğlu CHP Genel Başkanlığına oturur. Parti de bölünür ve dağılır.